L’edat biològica i l’estil de vida saludable.
Les últimes recerques demostren que la veritable edat biològica està determinada més per l’estil de vida que per la data de naixement.
Estem tots d’acord que l’envelliment és inherent a l’ésser humà i que tots envellim. De fet, l’envelliment comença a edats molt més primerenques del que creiem, a partir dels 20- 25 anys, edats en les quals la paraula “vell” o “envellir” sonen molt llunyanes i gairebé impossibles.
Contràriament al concepte habitual, el propòsit de la medicina antienvelliment no és tant estendre la vida a fi de viure un període més llarg de temps com una persona vella, sinó ralentir i demorar els efectes del procés d’envelliment, donant a l’individu l’oportunitat de gaudir un major nombre d’anys en aquesta denominada edat mitjana de salut.
L’envelliment és un procés fisiològic normal que pot ralentir-se, o accelerar-se, de forma fins i tot patològica. La forma en què envellim depèn en gran manera de nosaltres mateixos, molt més del que imaginem.
Fumar incrementa la teva edat en vuit anys i és la causa de nombroses malalties creant a més dependència psicològica.
L’estrès és un dels mals del nostre temps produït per la societat en què vivim. No està malament viure amb una mica d’estrès sense el qual la vida podrà ser fins a avorrida però, si permetem que els efectes de les malalties relacionades amb l’estrès i l’envelliment vagin sense control, correrem un risc genuí de malaltia prematura i un procés d’acceleració de l’envelliment.
Per descomptat, no podem oblidar la importància que té l’exercici físic per a les nostres vides, per al nostre cos, per la nostra ment i com a teràpia antienvelliment. Realitza un mínim de 30 minuts d’exercici físic cada dia, controlant el teu entrenament per professionals que t’ajudaran a conseguir el teu objectiu, sempre a una intensitat relacionada amb el teu grau d’entrenament i possibilitats.
Deixa un comentari